• 0001-35mm-film-til-slider.png
  • 0002-35mm-film-til-slider.png
  • 0003-35mm-film-til-slider.png
  • 09maj2011_0250.jpg
  • Kaktusser.jpg
  • Oryx.jpg
  • Tour-de-Sennepsmarker-70.jpg

Fotografering

Fotografering - En passion som jeg deler med mange andre, men i særdeleshed med to tidligere kolleger. Vi hygger os især omkring temaer som "sennepsmarker" "rapsmarker" "flader" "forfald" o.s.v.

Photomerge - Fototeknik

Svendborg 16-08-2018

PhotoMerge er en teknik som er fremkommet ved at anvende Photoshop Elements. Her starter man med en god planlægning af kompositionen af det færdige billede. Find to, tre eller fire billeder som understøtter

Læs mere …

Affotografering af lysbilleder/dias

Film om hvordan man affotograferer, eller reproducerer sine lysbilleder eller dias? 

Forhistorien er den at jeg stod med omkring 5000 dias, der havde ligget i et lidt for fugtigt og koldt rum, i alt for lang tid! Det resulterede i at stort set alle dias

Læs mere …

Farvede træstammer

Her har jeg leget lidt med nogle meget spændende farver på nogle træstammer, der er angrebet af svamp. Følg processen til det færdige billede nederst på siden. Der er anvendt Photoshop Elements og ElementsPlus.

 

 

PhotoMerge - fototeknik

PhotoMerge er en teknik som er fremkommet ved at anvende Photoshop Elements. Her starter man med en god planlægning af kompositionen af det færdige billede. Find to, tre eller fire billeder som understøtter dit endelig resultat. Velegnede motiver kan være relativt store flader med en enkelt genstand eller to på. Prøv dig frem.

HDR eksperimenter

HDR er forkortelsen for High Definition Range og er en metode man anvender for at kompensere for det faktum at det menneskelige øje er langt bedre til at opfatte lys og lysnuancer, end en linse er.

Metoden går ud på at man placerer kameraet på et solidt stativ. Derefter tager man 3-5 billeder lige efter hinanden i den mode der på kameraet kaldes "HDR" eller "Bracketing".

Resultatet er at det første billede bliver underbeslyst, det næste normalt belyst og det sidste overbelyst.

Afhængigt af kamera eller software, kan man nu "sammenlægge" disse billeder, således at man får hele lysspektret med - skyggeområder vil antage lyse dele fra det overbelyste billede. Den normalt lyse del på billedet vil antage mørke fra det underbelyste billede.

HDR gravhøj

Svampe motiv

Fotografering

Fotografering - En passion som jeg deler med mange andre, men i særdeleshed med to tidligere kolleger. Vi hygger os omkring temaer som "sennepsmarker" "rapsmarker", "flader", "forfald", "High Definiton Range" o.s.v.

Når vejret er lidt for dårligt, så kan det være at jeg kaster mig ud i at eksperimentere lidt med PhotoShop Elements. Specielt en funktion, synes jeg, er spændende - Photomerge Exposures. Jeg vil senere vise et par eksempler her på siden.