New Zealand, Nordøen, Sydøen

15-12-2007: Nordøen, Sydøen, Blenheim, Pinviner, Albatrosser, Hvaler, Væltepeter, Vandreture

Vi må jo indrømme at det kan være vanskeligt at finde tid til at skrive e-mails, da der er så meget vi skal se og opleve i dette fantastiske land - New Zealand.

 

Men nu er tiden altså kommet. Thea og Birgit er gået en tur i byen for at shoppe og se "christmas parade".

En ulige fordeling af goderne, men det må de jo lære at leve med ;o) Siden sidst har vi bevæget os fra Nordøen til Sydøen. Her befinder vi os nu i en lille by der hedder Te Anau. Her venter vi på turens højdepunkt - the Milford Sound Track ;o). 

Turen kaldes verdens smukkeste trekkingtur, så vi glæder os til at se om den holder vand - Holder vand - ja det var det forløsende ord.

Vand, vand afløst af lidt mere vand, men det betyder ikke at vi ikke har set og oplevet noget - tværtom, vi har nydt hvert et øjeblik af turen. Mange steder egner sig faktisk bedst til at ses i regnvejr og kraftig vind. F.eks. har vi set pingviner og albatrosser ganske tæt på og på grund af vejret havde de det fantastisk godt.

Vi har også besøgt nogle venner vi har hernede. Tim og Adrian som bor på Nordøen i meget lækkert hus på første parket lige ned til Stillehavet - wow. Vi skal hilse de af jer der kender dem.

Nogle af jer kender også Craig, Flemming og Barbara. De tog også gæstfrit imod os på Sydøen. Her har de bosat sig og har startet et firma som skaffer arbejdskraft til områdets utallige vinmarker - så har nogen lyst, så sig blot til - der er rigeligt at lave;o) De har tre dejlige hunde. Se billedet af den yngste Ticky som går lige i flæsket på den anden Marco (var der nogen der sagde at flyvende hunde kun findes på Tonga?)

Forleden var vi på Hvalsafari og det var alletiders gode oplevelse. Vi så tre spermacethvaler (kaskelothvaler). Det var flot og imponerende at de gider at ligge og vente på at vi kommer forbi og glor på dem. 

På vejen stødte vi på et skilt "slow down sperm whale" Er det mon os eller hvalen der skal nedsætte hastigheden ;o)