Pandekageklipper, Papamoa Beach

01-01-2008: Jul, Pandekageklipper, Sæler, Surprised Church, Dannevirke, Papamoa Beach, Sejle med "New Zealand"

En stor og varm tak til alle der har sendt os "medlidende" hilsner ;o) Bare rolig vi klarer den.
Sædvanen tro har vi næsten kun gode oplevelser

at berette om.

Landet har udviklet sig efter hvert sving vi har taget. 
Landskabsmæssigt kører man det ene øjeblik i de smukkeste bjerge og et par sving senere er det fladt som det sæde Kong Wolmer sad på.

Næsten altid grønt - meget grønt, nogle ville mene for grønt, men det er kun fordi man ikke lægger mærke til detailerne...

Siden sidste mail har både I og vi holdt jul. Vores var så traditionel som vi nu kunne gøre det. Overstewarddessen diskede op med både kravlenisser, stearinlys og grødris. Altsammen var det importeret fra Danmark - imponerende. Det skal også nævnes at det er ganske belejliget at vi har lov til at medbringe 32kg + 8kg håndbagage, ellers havde vi nok heller ikke kunne overholde reglerne.

Et smukt papirjuletræ blev ophængt fra loftet i ca. øjenhøjde hvorefter vi galloperede rundt inde i autocamperen og sang "julen har bragt benzin til Knud" Jo da, fint skulle det være og fint blev det. Birgit kunne endda hjælpe en nødstedt dansk familie som ikke havde været så forudsende at importere den dobbelte mængde risengrødsris - det gjorde unægtelig glæde blandt deres børn da de var begyndt at hænge lidt med mulerne ved tanken om ikke at skulle fejre jul i Danmark.

Thea startede såmænd også dagen med at være lidt i samme stemning som når vi andre åbner rudekuverter - håbløs. Det regnede skomar drenge hele dagen, men vi fik vendt stemningen og denne jul har hun garanteret os at hun aldrig glemmer !!! Vi er jo også ganske langt hjemmefra.

Da vi ankom til Christchurch (eller Surprise Church) som vi har omdøbt den til. Årsagen var den at vi ikke fik den bil vi havde bestilt. Den udleverede kunne, med solen og vinden i ryggen - lige slæbe sig op ad de utallige bakker. Igen var den omfangsrige bagage en af årsagerne. 2 dage senere fik vi dog en anden 4 hjulstrukket sag at køre i - se det var en helt anden sag ;o)) Her var god plads.

Ca. 100km fra Surprise Church opdagede Thea til alles store ærgrelse at hun havde forlagt sit kamera i den biks hvor vi havde skiftet bilerne ud... Det var ikke så heldigt, og der blev sagt mange ord omkring dette emne. Til sidst var vi enige om at ærgrelserne i skulle få overtaget på denne tur. Da vi jo havde gjort hvad vi kunne for at finde apparatet igen (løbet fra Herodes til Piratos) blev et nyt anskaffet og så fik sjælene fred...........


Turen gik således i fin stil til Dannevirke. Et lille område som er meget dansk inspireret, med vikinger og vindmøller, stråtækte huse og ænder ved branddammen og alle de andre romantiske forestillinger omkring Danmark, men det var rent faktisk et af de smukkeste steder vi har overnattet på - Hotel "Savoy". Det ligger ganske tæt på Copenhagen Square!!!

Sæler, pingviner og delfiner har ofte krydset vore veje. Det er dog ikke blevet til nogen egentlig "svømning med delfiner tur" endnu, men med lidt held findes disse også på Tonga.


Tim og Adrianne tog igen mod os i deres vanvittigt flotte hus ved Papamoa Beach vi havde nogle rigtigt dejlige dage der. Et lille kuriosum var at Tim havde en ubåd til at fiske med. Det kræver nok en lille forklaring. 

I ubåden fastgøres en laaaaang line med ca 50 kroge. Ubåden bliver nu sendt på havet og når batteriet er løbet tør er det tid til at trække hele baladen ind igen - selvfølgelig med en ølmotor - ja det er som I måske har gættet ikke så meget på grund af fiskene, men mere pgra hyggeligt øllaug med naboerne. 

Det er dog gennem tiderne blevet til en lille lemonshark og forleden morgen fortalte Tim at der havde havde været nogle sæler der flygtede fra en Killerwhale. Det foregik i retningen af stranden og Killerwhalen strandede ud for deres hus. Vi må have set lidt skeptiske ud - ihvertfald kom Tim med dokumentation i form at nogle billeder.

Vi sidder p.t. på et hotel i Auckland og er ganske mætte af utallige gode oplevelser. I aftes/nat holdt vi en stille nytårsaften på hotellet. Den var ikke særlig spændende fordi vi havde en aftale om at skulle ud at sejle med formel 1 sejlskibe. De sejlinteresserede vil nikke anerkendende når vi nævner "New Zealand" som blev nummer 2 i Americas Cup - Det helt store inden for denne genre. Vi nød alle sammen turen for vejret og crewet var med os på denne tur - herligt.

Når man har sagt Auckland - så vil det næste der bliver sagt ofte være "Skytower". Selvfølgelig har vi været oppe i dette imponerende "skyspyd". Det var også med en vis undren at bedst som man står og beundrer udsigten fra ca 200m så kommer der en "kedeldragt" med menneskeindhold dalene ned foran udsigten. 

Udspringeren var ganske vist fastgjort i den ene ende, men alligevel ;o) Og så betaler de sgisme også for at få lov !!!

Imorgen tidligt flyver vi videre til Tonga og hvad der venter os aner vi intet om, men vi får se om ikke vejrudsigten bliver ganske meget bedre end i gamle Danmark - åh undskyld sådan var det ikke ment ;o)

Hvis ikke det er for sent så vil vi hermed gerne ønske alle vore læsere et godt nytår.

 

Med vanlig hilsen fra

Familien Møller

Næsten på Tonga.