Tauranga, New Zealand

05-04-2001: Tauranga, New Zealand

Efter en lang, men god tur til Hong Kong var der 12 timers ventetid. Den skulle fordrives og blev det på bedste turistisk vis ved at smide sig ud i en sightseeingbus. Det var det eneste kræfterne rakte til, men det var da en ganske udmærket oplevelse.

Fra Hong Kong gik turen videre i 12 timer mod Auckland.

Til min store fryd lykkedes det mig at score ikke mindre end 5 sæder så jeg kunne ligge ganske mageligt ned hele turen.

Iøvrigt skal nævnes den ganske overdådige service vi fik på turen. Fri bar fra start til slut og alt det man kunne drikke af øl, vand, juice og sodavand. Også maden var gevaldig. Sovebriller, tæpper, tandbørste, sovesokker og hovedtelefoner lå også ved hvert sæde. Derudover var der, i hvert sæde, indfældet en video/computer så man helt selv kunne bestemme hvilken film man ville se, hvilket spil man ville spille, eller på et kort præcist kunne følge flyets position..... Jo der manglede skam ikke noget.

Det var herligt at blive hentet i lufthavnen af Mette og Rene. Dennis var blevet arbejdsramt, så han ankom først meget senere samme aften. Gensynet blev fejret behørigt og samtidigt blev jeg præsenteret for alle vennerne som Dreamfolkene har samlet om sig og en del af dem kender I måske allerede efter omtale på websiderne. Flinke er de og hjælpsomme.

Allerede første aften blev vi inviteret på gedejagt. Den vil jeg ikke komme så meget ind på her. Blot vil jeg nævne at det var en meget storslået oplevelse. I kan om en lille ugestid læse mere herom på Dream Times.

Jeg har efterhånden set en del lande i verden, men jeg har aldrig været opmærksom på den perle der ligger hernede. Det er et utroligt spændende land med masser varieret og uberørt natur. Vulkaner, vandfald, gletchere, bjerge - You name it we have got it!

Og så er der selvfølgelig sejlsporten - Auckland kaldes for "The city of sails" og jeg kan sige jer der bliver sejlet. Kæmpe store både (og biler) fåes for rimelige penge så rigtig mange folk har råd til en sådan.

Vennekredsen her er af ret stor betydning i mange sammenhænge. En er eksempelvis "adgangstegn" til den bil vi låner for at hente folk 350 km væk i lufthavnen og når vi skal proviantere stort til turen. En anden har adgang til teaktræ til reparationer. En tredie har lovet at ville sælge motorcyklerne hvis det ikke lykkes for os inden vi tager afsted. En fjerde skaffer kaffe og kakao i store mængder til turen o.s.v.

Her gik jeg og troede at når bare man tog langt nok sydpå ville vejret da blive helt fint, men nej. Det blæser og er efter New Zealandske forhold køligt 18-23 om dagen og ca. 13 om natten. Ikke nok med det så fik vi 150 mm regn på 6 timer. Det er mere end hele gennemsnittets for Marts måned! Man taler om at det kan være La Nina effekten (lillesøster til El Nino).

Vi havde fastsat en afrejsedag som hed Fredag 6 April, men alle vennerne insisterer på at ville holde afskedsfester, ja så må vi jo vente til Mandag om vejret og vennerne tillader det.

Turen går, i første omgang, op langs kysten af New Zealand fra ø til ø. Når vi kommer til Opua (nordlige New Zealand) vil vi vente på godt vejr og stikke i søen for et stræk på ca. 10-14 dage. Det første egentlige mål er således Ny Caledonien.

Jeg glæder mig meget til at komme ud at sejle. Skibet har fået en større overhaling da hun nu er ca. halvvejs rundt om jorden. Der er stor slidtage på grejet ombord, men egentlig ikke de helt store ting.

En ting som altid er samtaleemne blandt sejlere er begroninger på bunden (jo mere begroning jo lavere fart). På New Zealand kan/må man ikke bruge giftig bundmaling. Til gengæld må man sprøjte al den Round Up ud over alt som det skal være. En fisker kom med det råd at man da bare skulle blande maling og Round Up sammen !!!

Livet ombord kører fint, når lige man har vænnet sig til de lidt trange kår. De rare mennesker opvejer så langt de små forhold. Som tidligere nævnt skal vi til en del fester, så derfor bliver jeg nu opfordret til "at gøre mig færdig". Jeg vil dog her til sidst takke alle jer der allerede har sendt e-mails til mig. Det luner - selv om jeg kun har været hjemmefra i een uge. Der vil nok gå længere tid imellem at jeg får mulighed for at svare for eftertiden.

Med venlig hilsen, Gunnar

Tauranga, New Zealand